De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Op zoek naar Nederlands taalonderwijs in Beijing?

… en geïnteresseerd in Nederlandse les voor uw Nederlandssprekende kind(eren)?

Gaat u binnenkort naar Beijing verhuizen, bent u net aangekomen of zijn uw kinderen nu van schoolgaande leeftijd, dan staat u voor de belangrijke keuze welk onderwijs en welke school te kiezen voor uw kind(eren).

De Rode Leeuw biedt diverse Nederlandse taalprogramma’s aan voor kinderen vanaf 4 jaar tot en met VO-4 klas bestaande uit kwalitatief goed NTC-onderwijs in een inspirerende en uitdagende leeromgeving gericht op aansluiting bij het Nederlands en Belgisch onderwijs waar ook ter wereld. In tegenstelling tot eerdere jaren, vanwege de moeilijke situatie door Covid-19, zijn we dit schooljaar niet in staat om direct ondersteuning te bieden voor het IB Diploma Programma Nederlands. We kunnen onze ervaring met- en informatie over externe bedrijven die deze dienst alsnog kunnen aanbieden wel met u delen.

Overeenkomstig de missie van De Rode Leeuw blijven we aantoonbaar goede resultaten behalen in al onze Nederlandse programma’s. Dit gebeurt door middel van een gedifferentieerd aanbod in veelzijdige werkvormen waarbij aandacht is voor uitstekende leeropbrengsten, plezier, veilige sfeer, saamhorigheid en ouderparticipatie. Onze resultaten zijn gewaarborgd door kwaliteitszorg zoals beschreven in ons schoolplan 2021-2025.

De Rode Leeuw is aangesloten bij de Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB), onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De onderwijsinspectie van het NOB voert regelmatig bij ons op locatie een kwaliteitsonderzoek uit om de constante kwaliteit van onze programmas te waarborgen.

De Rode Leeuw bestaat uit een enthousiast en ervaren team van 2 gekwalificeerde leerkrachten. Meester Frank zorgt voor alle doordeweekse en zaterdagse lessen. Hij wordt ondersteund in zijn werkzaamheden door een oude directeur van De Rode Leeuw, Rob Korfage en een toegewezen toegewijde special groep van de NOB. De rol van directeur van De Rode Leeuw wordt in het schooljaar 2021-2022 waargenomen door het Bestuur.

Wekelijks naschools taalprogramma voor Nederlandssprekende kinderen

Ook als uw kinderen naar een andere (internationale) school gaan, kunnen zij het Nederlands lesprogramma van De Rode Leeuw volgen. Dit vindt na schooltijd plaats. Deze wekelijkse lessen worden geheel georganiseerd door de leerkrachten van De Rode Leeuw en vinden plaats op de Western Academy of Beijing. Lees meer »


Nederlands voor de aller kleinste - Groep 1 t/m 3

Voor onze jongste leerlingen vindt de naschoolse les een keer per week plaats op zaterdagen. Deze lessen vinden ook plaats op de Nederlandse lokaal in de Elementary school van de Western Academy of Beijing. De jonge leerlingen kunnen dus ook van hoog kwaliteit Nederlandse onderwijs genieten in de inspirerende omgeving van de WAB.


Nederlands in het Voortgezet Onderwijs: Klas 1 t/m 4 en het IB Diploma Programma voor VO klas 5 en 6

De Rode Leeuw verzorgt wekelijks de lessen voor leerlingen in klas 1 t/m 4 van het voortgezet onderwijs. Deze lessen vinden na schooltijd en op zaterdag plaats. Deze lessen zijn zowel voor Nederlands-sprekende leerlingen van de Western Academy of Beijing als voor Nederlands- sprekende leerlingen van andere (internationale) scholen toegankelijk.

Beperkingen door Covid-19 in schooljaar 2021-2022

Vanwege Covid-19 en de beperkingen die dit met zich meebrengt zijn we helaas dit schooljaar niet in staat om begeleiding voor het IB programma Nederlands aan te bieden.

Op deze site vindt u meer informatie over deze lesprogrammas, het aannamebeleid en ons team. Leest u vooral de schoolgids en bekijkt u eens de Blogs van de verschillende lesprogrammas. Zo kunt u een indruk opdoen van onze programmas.

Ook als u na aanvang van het schooljaar op zoek bent naar een school, bieden wij de mogelijkheid om later in te stappen.

U kunt ons natuurlijk altijd mailen met vragen. Ook staan wij u graag persoonlijk te woord en kunt u een afspraak maken om ons op locatie te bezoeken en zo een indruk te krijgen van ons programma.

Mocht u uw kind(eren) in willen schrijven voor één van onze naschoolse programmas dan kunt u het aanmeldingsformulier voor schooljaar 2021-2022 downloaden.